WK cyclocross LRC St. Eloois-Winkel

02 January 2014

Efkes ontwaken uit de rustige trainingskilometers.

Tijdens de kerstvakantie kon ik ook genieten van 2 weken verlof. De avondlijke, donkere wintertrainingen waren tot nu toe heel goed verlopen. Tijdens het verlof kon ik nu eens gebruik maken van de vrije tijd en ondertussen ook eens de broodnodige rustige kilometers afwerken. Ik moet zeggen dat ik goed geslaagd ben in mijn opzet, ondanks de weersomstandigheden die toch niet altijd meezaten.

Om eens uit het rustige ritme te ontwaken nam ik op 2 januari toch eens mee aan het WK veldrijden bij de LRC-bond in het nabije St. Eloois Winkel.

Het was absoluut geen technisch parcours, maar gewoon 45 minuten hossen in een verzopen weiland. Het was echt triestig, maar niet echt in mijn nadeel. Maar persoonlijk heb ik liever een beetje meer de funfactor aanwezig op de cross.

Waarschijnlijk door het parcours zouden we slechts met 38 strijden in mijn C-categorie (35-45 jaar) voor de wereldtitel. Voor alle duidelijkheid, die wereldtitel stelt niks voor, want uiteindelijk bestaat het deelnemersveld uit de gebruikelijke West- en Oost - Vlamingen die wekelijks meestrijden in de LRC.

Ik start op mijn gemak achteraan, want het zou toch een lange uitputtingsslag worden en kan na een nagenoeg perfecte wedstrijd 12de finishen na nog een spannend duel in de laatste ronde. Ik ben dus heel diep moeten gaan. In combinatie met de 58 trainingskilometers die ik in de voormiddag deed dus weer een geslaagde trainingsdag. Als ik achteraf de foto's bekijk op Facebook verlies ik toch enorm veel door als laatste te starten. Moest ik met de eersten kunnen starten zit er zeker een top 10 plaats in.

Op onderstaand filmpje zie je een interview met Nico Mattan langs het parcour. Na 3min10 kom ik heel mooi in beeld.
http://www.sporza.be/permalink/1.1821875

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114