Vulkan Crosstriathlon Schalkenmehren (D)

02 August 2014

Het verlof hebben we gestart in de Duitse Eifel alwaar ik in Schalkenmehren heb meegedaan aan de Vulkan Crosstriathlon. Er waren al mooie beelden te zien op de website, maar vanuit de onze uitvalsbasis, de jeugdherberg van Manderscheid, waren we al heel erg verrast van de mooie streek. De wedstrijd zelf was ook heel erg groots opgevat in een mooie toeristische trekpleister.

Op de website stond vermeld dat de lange afstand enkel geschikt was voor ervaren triathleten en daar hielden de meeste recreanten zich blijkbaar ook aan. Heel veel deelnemers op de korte afstand, maar op de lange wedstrijd slechts 66 deelnemers. Het was voor mij de eerste keer dat ik een offroad triathlon deed over die afstanden (1500m zwemmen - 32km MTB - 10km lopen), het was trouwens ook al lang geleden dat ik nog eens een triathlon wedstrijd deed van meer dan 2u30.

Het was heel jammer dat niets in deze wedstrijd in mijn voordeel was. Om te starten moesten we de 1500m, die op zich al veel was, zwemmen zonder wetsuit wat een groot nadeel is voor mij. Bovendien leek het zwemmen dan ook nog een flink pak langer dan die 1500m. Als 26ste kwam ik pas uit het water en er waren al grote tijdsverschillen. Dan volgde een heel zwaar fietsparcours, maar allesbehalve technisch. Zelfs de hele technische zware strook die er enkel voor de lange afstand in zat, was nog een autostrade in vergelijking met wat ik voorgeschoteld kreeg in Couvin. Met maar liefst een gemiddelde van 24km/u, kan ik wisselen op een 8ste plaats. Er braken toen nog 10 loodzware loopkilometers aan, waarvan ik niet wist hoe ik die zou verteren. Gelukkig lag dit parcours me wel. Er werd constant gelopen op een gemaaide grashelling. Op en neer over harde grasstoppels op een oneffen terrein. Met mijn barefoot stijl kon ik daar behoorlijk lichtvoetig over lopen, wat voor de mensen met zware trailschoenen minder het geval was. Voor het eerst dit jaar kan ik eens mijn plaats behouden in het lopen.

Al bij al ben ik heel tevreden met de wedstrijd. Hij was mooi, er was veel ambiance en ik heb er heel veel plezier aan beleefd. Ook heb ik mij de volledige wedstrijd volledig kunnen geven. Dat is heel hoopgevend voor het BK volgende week aan de barrage van de Gileppe in Jalhay.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114