Val-Dieu trail 20km Aubel

28 April 2018

Mijn laatste trainingsblok stond dit weekend gepland, met op zaterdag deze mooie 20km trailrun die ik niet aan mij wou laten voorbij gaan. Ik had op vrijdag nog een echte volledige rustdag moeten insteken, want ik was doodop en die had echt deugd gedaan. Ik ging zaterdagmorgen eerst 2u fietsen en het was genieten. Ik moest me inhouden of ik zou er veel te hard in vliegen. Het was genieten want Nederlands Limburg en de Voerstreek zijn nu echt op hun mooist. Ik reed rustig, maar na zo veel mogelijk hellingen op in mijn ritje.

's Namiddags was het dan tijd voor de trail run die die dit jaar aan de mooie abdij van Val-Dieu startte. Dit betekende met aankomst in het dorp van Aubel, toch een mooi stukje meer klimmen dan dalen. Ik zou rustig starten en er een goede duurloop van maken, maar ik ga toch een flink pak sneller dan ik had verwacht. De eerste lus van 12km blijf ik personen inhalen tot ik op een 17de plaats in niemandsland lijk te zitten terwijl het achter mij heel druk is. De eerste 12 zware km liep ik in minder dan 1u. Ik moet echt aan de beste trailrun bezig zijn sedert mijn enkele operatie al die jaren geleden. Het is echt genieten om zo door de landschappen door te vliegen. Helling op, helling af, het lijkt me allemaal niet te deren.

Aan de bevoorrading van 12km moet ik toch wel wat tijd nemen om voldoende bij te tanken en ik vertrek voor de laatste 8km richting Aubel als 20ste. Ik verzwak niet meer, maar helaas moet ik de laatste 2km 2 grote sanitaire stops inlassen die me een 6-tal minuten kosten en 24 plaatsen.

Maar ik onthoud vooral dat mijn lopen op dergelijke onderneming nog nooit zo goed was. Helaas gooit het weer een beetje roet in het eten voor mijn verdere plannen dit weekend. Het zal nog een beetje improviseren worden in de laatste rechte lijn richting LCMT.