A travers Olne 19,25km trailrun

08 December 2019

Zondag trokken we opnieuw naar Olne, dit keer voor de halve marathon. Een wedstrijd waar vooral Yannis, na zijn debuut vorig jaar, al heel lang naar uit keek. Ook ikzelf heb de drive in het lopen goed te pakken en ik was zelfs van plan om eens goed door te gaan. Emma was ook enthousiast, ondanks het hondenweer, om de 11km te wandelen en moest wel een beetje aandringen bij de mama om ze te kunnen overhalen. Wat uiteindelijk wel lukte.

Ikzelf ga redelijk behoedzaam van start. Ik weet dat het venijn in de staart zit. Yannis blijft de eerste km's bij mij maar na een 5-tal km, wanneer ik het tempo wat begin op te drijven kiest hij voor zijn eigen tempo. Ik loop echt beregoed. De kilometers hebben geen vat op mij en vooral bergop begin ik aan een echte inhaalrace.

Heel tevreden kan ik finishen in 1u46min43sec op een 12de plaats op 175 finishers. Yannis finisht 7 minuten later ook na een goede loop als 25ste.

Het was weer een leuke familie sportdag daar in Olne.

Volgende opdrachten zijn op 22/12 Hombourg 36km, 30/12 28km in Tsjechiƫ en op 12/01 de marathon in Olne. Yannis zal in Hombourg en Olne kiezen voor kortere afstanden, maar in Tsjechiƫ zal hij zich wagen aan de 28km.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114