Trail des feuilles mortes Olne 11km

14 October 2019

Het is het laatste weekend vooraleer we ten huize Devoldere aan een reeks wedstrijden beginnen. Ze gaven mooi weer uit in het oosten van het land, dus het ideale moment om nog eens op stage te gaan naar de caravan.

Zaterdag reed ik met mijn strandfiets een prachtig ritje van 100km in mooie omstandigheden met enkele gravel baantjes van de Hoge Venen. Een training die deugd deed en waar ik ondanks de strakke wind heb van genoten. Door wat pijntjes door de looptrainingen de laatste weken stond ik niet te springen voor een loopwedstrijd, maar Yannis stond er op om naar Olne te trekken voor een korte trail deze keer van 11km.

Ikzelf had er eigenlijk liever nog eens van geprofiteerd om wat kilometers te maken op de fiets. Maar er hing iets in de lucht in ons gezin, die eigenlijk niks met trainingsstrategie te maken heeft. Donderdag liep ik met Yannis samen in Kortrijk de kalenderloop. Op 10/10 10 km lopen. Een leuk initiatief. Maar hoewel dit geen wedstrijd is, moest ik Yannis al temperen en eigenlijk moet ik bekennen dat hij me er rats zou aflopen. Nu starten in Olne zou een echte familiestrijd worden, en ik voelde dat de tijd van de nekslag door Yannis aangebroken was.

Ikzelf was naar Olne gefiets en had me gedurende 40km nog eens goed de pleuris ingereden. Een test voor de Beach XL volgende week, waar ik ook nog een zware loopwedstrijd moet afwerken na een beachrace. Door de vele concurrentie van trail runs in de streek hadden ze in Olne maar 56 deelnemers aan de start. Maar het is er altijd leuk, gemoedelijk en ik ben er altijd hartelijk ontvangen door de organisator, die nog altijd trots rondstrooit dat ik er in de eerste Olne - Spa - Olne al bij was. Een trailrun die nu een klassieker geworden is.

Yannis kijkt van in de start niet al te veel om en bepaalt het tempo. Hij heeft vader duidelijk niet nodig. Op de eerste 2km kan ik hem nog nipt volgen, maar vanaf het moment dat de hele steile en technische stukken er aan komen moet ik hem laten gaan en zie ik dat hij een inhaalbbeweging start.

Ikzelf heb ook het goede gevoel te pakken, net zoals al het ganse weekend, en raap constant mensen op. Iedere keer dat ik iemand zie opdoemen, ben ik eigenlijk ontgoocheld, maar ook blij dat het Yannis niet is. Yannis zou maar liefst 4min30 op mij uitlopen op dit superzware parcour, terwijl ikzelf al een mooie 12km/u heb gehaald. Wat een knap prestatie. Ik sta echt versteld. Hiermee werd hij ook algemeen 5de. Wat een prachtdag! Ikzelf werd 10de.

Volgende week starten we beiden aan een mooi winterprogramma. De eerste wedstrijd is zaterdag de Beach XL in Oostende, waar Yannis de lightversie doet van 20km beachrace en 12km trailrun. Ikzelf heb daar 40km beachrace en 21km trailrun op het programma.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114