Silvestercross St. Eloois-Winkel

28 December 2014

Gisteren bond ik letterlijk nog eens de loopschoenen aan voor de kerstcorrida in St. Eloois-Winkel. Geen blote voeten deze keer. Mijn duurloop van 20km donderdag had hier en daar nog wat sporen nagelaten aan mijn voetzolen en bovendien bestonden grote stukken wel over heel ruwe asfalt. Neem daarbij de vele donkere stroken, de ijsplekken en de -2°C, de keuze was dus snel gemaakt.

De wedstrijd van 8,5km bestaat uit 2 ronden, met toch telkens een flink stuk bergop op het verste punt. Ik was niet echt supergemotiveerd om een supertijd te lopen, eerder om te genieten van de sfeer. Ondanks een rustige start kwam ik toch al na 1km door in 3m40. Ik was dus heel tevreden. Ik zat dus goed. Ik liet het tempo een klein beetje zakken, maar vond een goede gangmaker en kon zo aan een mooie inhaalbeweging beginnen.

Jammergenoeg liet mijn gangmaker ietsje te veel het tempo zakken, waardoor ik alleen verder moest. Bij de 2de keer op die helling trap ik een beetje op mijn adem en boven, alleen in de wind krijg ik het wat moeilijk en zet ik enkele tragere kilometertijden neer. Bij de afdaling kan ik gelukkig weer aanpikken en nog sterk finishen op een 50ste plaats van 685 deelnemers.

Mijn GPS zegt 33min11 voor 8,7km of 15,730km/u. Al bij al kunnen we dus tevreden zijn.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114