Open Limburgs PK EZC en Beloften Kerniel

21 July 2019

Zondag sloot ik een weekend aan de caravan af met het Limburgse PK voor EZC in Kerniel - Borgloon. Het hartje van de fruitstreek dus. 137 km stonden op het programma, maar ik ging er van uit dat het in Limburg vaak net dat ietsje makkelijker koersen is.

Compleet misdacht dus. Toen ik daar aankwam herinnerde ik me dat ik daar in een ver verleden ook nog gekoerst heb en dat het er vooral serieus bergop ging. Door tijdgebrek had ik niet de ganse ronde gedaan, maar het zag er naast de aankomsthelling in de omgeving wel doenbaar uit.

Opnieuw misdacht. De speaker zei voor de start nog dat koersen in Kerniel heel simpel is. Iedere ronde bergop, bergaf en nog eens bergop en bergaf. Ai, nog een helling in het parcour?

Met 81 renners nemen we de start. Heel wat buitenlanders en dan ook nog renners van buiten de provincie zoals mezelf. Veel renners hebben ze daar precies niet in de provincie.

Na een lange afdaling komen we aan de voet van de 2de klim in het parcour. Een betonbaantje door de fruitboomhaarden met een steil knikje in. Gevolgd door een lange uitlopers met klinkers, slechte asfalt, bochtjes om te eindigen met kasseien. Een echt pokkeding dus. Gelukkig volgde dan telkens een lange afdaling om de gaten terug te dichten en weer wat te herzetten.

Voor mij was het vooral de hellingen aftellen. 34 stuks. Door de lange afdalingen werden de ontsnapte renners telkens terug opgeraapt waardoor het op de hellingen meestal opnieuw koers was.
Ik handhaaf me zelf heel goed, maar na 2u voel ik stilaan dat ik veel en veel wedstrijd kilometers te kort kom. Eens de barriere van de 100km nadert moet ik meer en meer mijn ervaring bovenhalen om er nog aan te hangen. Maar helaas, het klimmen voelt met de ronde harder aan. Lichamelijk ben ik nog ok, maar de benen zeggen steeds meer nee. Op helling 27 moet ik na 110km loslaten. Ik word " ronden van het einde afgevlagd, maar helaas niet geklasseerd. Normaal zou ik 53ste geweest zijn. Er lagen er dus al heel wat af.

Het was een leuke koers en vooral een gouden training. Een mooie lange inspanning met telkens voldoende recup.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114