Marathon VTT La Reid Arden Trophy

21 May 2018

Een week na de LCMT trok ik op Pinkstermaandag naar de Arden Trophy. Een MTB marathon over 95km in en rond Theux, waar ik 14 jaar geleden eens deelnam. Nostalgie dus, maar waarvan ik wist dat dit toch één van de mooiste en zwaarste marathons is die ik ken.

Toch had ik er op de dag zelf nogal snel spijt van. Ik had na de LCMT een week gerust, maar het was duidelijk dat ik serieus over mijn toeren was gegaan. Ik leefde op wolken, maar dan als een zombie. Het was een leuk weekend in de Ardennen, waar ik vooral genoot met het gezin, maar maandag werd een calvarietocht.

Ik startte goed, maar na een 3-tal km had ik al direct door dat ik niets van kracht en energie had. Ik schakelde al snel terug in snelheid en nam mij vooral voor om te genieten van deze prachtige MTB-tocht. Maar hoe traag ik ook reed, ik bleef ingehaald worden en het tempo lag steeds maar lage.

Vanaf 50km was er niet zo veel fun meer aan en was het gewoon een gevecht met mezelf om niet op te geven. Compleet uitgeput kwam ik als 157ste op 470 aan. Je ziet maar, je krijgt nooit niks voor niks.