Koers EDH B categorie Pommereul

16 February 2019

Toen ik hoorde dat ploegmaat, mountainbiker Bram Huysentruyt, voor het eerst een wegkoers zou betwisten in opdracht van zijn trainer, wou ik dat natuurlijk niet missen. De koersen bij de Elite zonder Contract beginnen pas volgende week en bij de nevenbond EDH maken ze er blijkbaar geen probleem van als er elite aan de start staat. Door het goede weer deze week heb ik toch wat trainingsachterstand kunnen inhalen en ik keek er wel naar uit met dit mooie weer in een iets trager peloton te kunnen debuteren.

Helaas mocht ik niet samen rijden met Bram. Vanwege mijn iets rijpere leeftijd moest ik 1 minuut later starten met allemaal 37-47 jarigen. We moesten ook maar 70 ipv 80km te rijden. Meteen viel op dat het niveau heel divers was. Enkele geroutineerde oude elite renners, waaronder ikzelf, en ook renners die amper kunnen volgen.

Het is direct heel leuk koersen. Ik kan mee koersen, gaten dicht rijden, demarreren, kortom, alles wat koersen zo leuk maakt. Iets wat ik eigenlijk maar weinig meer kan bij de elite. Helaas moet ik echt een oliedom renner zijn en zijn er toch 20 man gaan vliegen. Gelukkig kunnen we er nog met een 4-tal man naar toe rijden. Maar daarvoor moeten we een halve koers heel hard het gaspedaal induwen. Net voor de samensmelting gaat er weer 10 man vandoor die we voor goed zouden verliezen. Ik kan ook nog wegrijden met een 3-tal en van die 3 spurt ik mij uiteindelijk eens niet laatste maar 2de.

Uitslag is naar schatting 15de op 50. Maar ik heb me enorm geamuseerd. Het doet me er sterk aan denken om misschien meer eens een categorie lager te gaan rijden, want als ik eerlijk met mezelf ben is het daar waar ik meer en meer thuis begin te horen.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114