Koers Bottelaere

23 February 2014

Net op tijd genezen.

Zondag werd het wielerseizoen weer officieus op gang geschoten. Voor mij stond het clubkampioenschap in Bottelare op het programma.

Ik had veel vraagtekens voor de start, want tijdens de laatste maand had ik maar liefst drie trainingsweekends moeten laten liggen wegens ziekte. Vorige week had ik er dan ook nog een antibiotica-kuur bovenop gekregen. Gelukkig voelde ik mij sinds vrijdag eindelijk weer een beetje fit op training. Dat was al lang geleden.

109 renners starten in de beste weersomstandigheden dat we maar kunnen hebben op deze tijd van het jaar. Er staat enkel een heel strakke wind, die halverwege het parcour, na een helling, volledig op de kant staat. Ik start gemotiveerd en ben heel alert in de eerste ronde, maar in de tweede ronde waai ik op de kant al helemaal terug. Ik ben het serieus gewaar dat ik nog niets van interval gedaan heb, ik kom ook kracht tekort en vind ook mijn draai niet om mij weg te steken op de boord. We moeten de feeling terug krijgen.

Voor de rest kan ik de volledige koers niks doen. Op de boord moet ik telkens zo diep gaan, dat ik voor de rest constant moet proberen te recupereren. Halverwege koers zou ik nog eens zo terugwaaien en lig ik er bijna af. Nipt kon ik nog terug komen.

Positief aan de koers was dat ik naarmate de koers vorderde ik niet echt kapot kwam te zitten. Integendeel. Ik begon steeds beter de goede plaats op de boord te vinden en naar het einde van de koers toe kon ik af en toe zelf al eens een sprongetje wagen. Maar toen waren er ook al een 16-tal weg en was het peloton al zeker met de helft uitgedund. In de laatste ronden verbrokkelt alles en kom ik aan als 38ste. Toch behoorlijk tevreden gezien de omstandigheden. Slechts een 50-tal renners zouden uitrijden. Tevens werd ik clubkampioen bij de EZC. Wel moest ik onze clubkampioen bij de beloften Laurens Heirbrand laten voorafgaan.

Hopelijk gaat het van hier af nu alleen maar beter. Zaterdag afspraak voor mijn favoriete koers in Villers Le Temple, waar we eerst 100km in lijn door de Condroz voorgeschoteld krijgen.

Met dank voor de foto van Joeri De Coninck.