Koers 1.18 Open Wetteren Ten Ede

15 June 2019

We keken lang uit om eindelijk nog eens mee te draaien in het peloton. Ik was benieuwd of het zou lukken, dus koos ik de open koers in Wetteren. In de hoop dat het daar iets trager zou gaan, dan in een 1.12. Maar met 4 buitenlanders in de top 5 kunnen we ons inderdaad afvragen, zoals de discussie op de sociale media deze week heerste, wat de waarde nog is van dergelijke wedstrijden.

Een goed beschutte omloop, met helaas redelijk wat bochten op 5km. 85 renners aan de start en het was direct volle bak de gas open, zeker achteraan. Ik spurtte van de ene bocht naar de andere. Uiteindelijk zouden we de 95km afwerken aan 44,1km/u. Het was constant overleven en me proberen in het midden van het deelnemersveld te houden. Helaas geraak ik de laatste 2 ronden achterin verzeild en moet ik nog 2 km voor het einde lossen.

Ik werd 61ste. Heel blij dat ik heb kunnen uitrijden. Nu weet ik weer waarom koersen zo goed voor mij is. Prikkels die ik mijzelf al lang niet meer gegeven heb.

Dinsdag probeer ik wellicht te starten in de 1.12 koers van Wakken.

Dank aan Martine Verfaille voor de foto's.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114