Koers 1.12.C Welkenraedt

12 July 2014

Word ik de Phillippe Gilbert van de veteranen?

De koers in Welkenraedt staat jaarlijks op mijn programma en ik ga er ook altijd graag naar toe. Alhoewel ik geen klimmer ben en er daar toch behoorlijk wat geklommen moet worden, behaalde ik er toch al vaak mooie uitslagen.

Het was de eerste dag van ons verlof en tevens, door mijn klierkoorts in het voorjaar, ook de eerste keer dat ik bergop zou rijden, dus ik had voor deze editie wel wat vraagtekens. Ik had me voorgenomen dit jaar niet direct mee te gaan in een vroege ontsnapping, omdat de conditie toch wat minder is dan andere jaren en meestal komt door de hele lange afdaling alles uiteindelijk toch samen.

Toch was ik in de grootste ontsnapping van 3 van de 11 ronden van de partij. Wat eigenlijk niet zo slecht was, want zo had ik direct door wie daar de goede mannen waren en kon ik mij in de volgende ronden serieus sparen, door niet op alles te hoeven mee springen. Voor het eerst bij mijn weten kwam het daar tot een massaspurt. Een spurt bergop met een paar vrij korte bochten die ik al enkele keren reed en waarmee ik dus al heel veel ervaring heb. En ik overtref inderdaad mezelf. Ik word als niet klimmer en als niet spurter 4de in de massaspurt. Wat een opsteker! Er waren 85 vertrekkers.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114