Koers 1.12C Montenaken

13 July 2014

Efkes gedroomd.

Na de opsteker van gisteren in Welkenraedt trok ik vol goede moed naar Montenaken. Een gezellig dorpje in Limburg nabij St.-Truiden.
Een peloton van 65 renners maakte zijn opwachting. Tijdens de verkenning had ik direct door dat deze omloop op mijn lijf geschreven was.
Een toertje van een kleine 6km met een 5-tal hellingetjes allemaal op het groot verzet en danseuse te nemen. Net wat ik goed kan.

Na de eerste ronde steek ik zelf het vuur aan de lont op zo'n hellend stuk en danseuse. Uiteindelijk zou ik nog 12 renners meekrijgen en we draaien direct goed rond, elk voor wat hij waard is. Toch zullen er nog een paar lossen waardoor we met 11 de finale in gaan. Op 4 ronden van het einde toen het niet zo vlot meer rond draaide gooide ik terug de knuppel in het hoenderhok. Helaas kreeg ik weinig respons en was ik alleen op pad vertrokken voor bijna 3 ronden. Ik kreeg nooit een heel groot gat en de verstandhouding bleef optimaal in de groep achter mij. Ze bleven gewoon maar ronddraaien met 10 tegen 1. Toch werd ik overal veel aangemoedigd en ik had blijkbaar echt een superdag. Leuk om te zien hoe de eenzame vechter toch veel sympathie geniet van de mensen. Ik had graag de laatste ronde gehaald en de hoop dat ze zouden beginnen kijken naar elkaar, maar ik werd er net voor bijgehaald. Het leverde me van de renners wel enkele schouderklopjes op, maar ik zag toch al wel een beetje een droom in het water vallen.

Bovendien had ik een beetje alles of niets gespeeld en zou de finale nu nog volledig losbarsten. Nadat onze groep in 2 brak zou ik met 6 spurten voor de zege, maar het werd 6de plaats. Maar het weekend was een enorme opsteker en het doet echt weer eens deugd mee te kunnen koersen na 2 maanden opbouwen en achteraan koersen na mijn klierkoorts. Ik moet ook wel toegeven dat een 1.12C koers ook meestal wel een serieus lager niveau heeft dan een 1.12 koers.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114