Koers 1.12 Zonnebeke

03 September 2014

92 renners, waaronder veel grote namen, aan de start gisteren van toch één van de zwaarste West-Vlaamse kermiskoersen die er is, in Zonnebeke. In 2010 ging ik hier nog met de zegebloemen lopen, maar dit zou nu niet het geval zijn. Ik voelde me nog steeds doodop en had me voorgenomen om er eens een snipperdag van te maken.

Om niet in de problemen te komen, wist ik dat het belangrijk was om voorin te zitten na een lang stuk grote weg met zijwind, posteerde ik me daar dan ook direct vooraan en was ik zo verplicht om ook mee te doen aan de schermutselingen. Op het nijdige hellingetje halfweg de omloop slaag ik er toch in om de pijngrens te doorbreken, mijn benen zaten echt blokvast, en kan ik warempel meeglippen in iets wat uiteindelijk de goede ontsnapping zou zijn.

Uiteindelijk zouden in deze zware wedstrijd nog renners komen aansluiten, maar zouden er ook telkens weer afschieten. De finale gaan we in met 16 man en ikzelf ben er compleet aan. In de laatste 3, schiet ik er maar liefst 3 keer af met een 5-tal. Iedere keer konden we weer aansluiten, om er daarna weer af te schieten. Na een spurt met nog een 7-tal zou ik als voorlaatste en 15de eindigen.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114