Koers 1.12 Zerkegem

25 June 2014

In een zonnig Zerkegem stonden woensdag alweer slechts 29 renners aan de start. Het is wel goed om veel puntjes te pakken in ons puntensysteem van de club, maar het blijft toch zo lastig koersen. Met zo weinig renners, waarvan ze toch allen precies de koers willen openbreken vanaf het begin lijkt iedere kilometer dubbel te tellen.
Er was een heel kransje goede renners aanwezig, dus het was zaak om op de rechte stukken die mannen in het oog te houden.
Toen ze halfweg met een 11-tal gaan vliegen waren, had ik bijna de boot gemist. Gelukkig had ik 3 goede companen die zich volledig gaven in de achtervolging, waardoor ik toch nog voorin kon aansluiten.
Daar waren waren al snel weer 6 man gaan vliegen, maar enkele kleppers waren niet mee.
Met al die jaren ervaring laat ik mij toch door die mannen stilletjes aan dood knijpen en gaan ze er met 5 een voor een op hun sokken vandoor, ik kan geen antwoord bieden.
Met 4 compleet leeggereden renners moeten we nog de koers afwerken, die maar bleef duren. Ik werd compleet uitgeteld 12de. Het is duidelijk dat ik nog over onvoldoende conditie beschik om zulke uitputtende veldslagen te leveren, maar ik heb toch weer een mooie 12de stek.