Koers 1.12 Torhout

20 August 2014

Eindelijk nog eens bingo!

Ik heb blijkbaar iets met de jaarlijkse koers in Torhout. Elk jaar rijd ik er een goede wedstrijd en gisteren was het niet anders. Maar nu zag ik dat ook nog eens beloond met een mooie uitslag. De omloop van de Sparrestede is toch een wedstrijd die hoog aangeschreven staat met veel premiegewin en meestal een heel sterk deelnemersveld.

Al kort na de start ga ik mee in een ontsnapping. Na het spurten voor de premie ga ik meteen door en zit in de ontsnapping met 5 man met Jo Maes, Kevin NEyrinck en 2 Nieuw-Zeelanders. De samenwerking is direct optimaal en we bouwen gestaag een voorsprong uit van 1m30 op het 45 man tellende peloton.

Omdat in mijn groepje niet meer werd overeengekomen, regende het demarrages. Jo Maes en Kevin Neyrinck tegen het blok Nieuw-Zeelanders. Ik hield me koest achterin. Ik had al enkele keren krampen voelen opkomen en ik wou vooral niet alleen vallen en toch nog voor het peloton eindigen. De snelheid was er compleet uit en op 2km werden we dan nog wel ingelopen door een heel select gezelschap van 5 renners. Ondertussen wist Jo Maes ons te ontglippen en moest ik met die mannen spurten voor de 2de plaats. Ik werd heel tevreden 4de. Het deed echt deugd om weer eens te hebben mogen mee strijden in de voorste gelederen.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114