Koers 1.12 Plombière

10 August 2013

Als een olifant tussen de jonge veulens.

Na een weekje trainen met mijn ploegmaat Nico Deceuninck op vakantie aan de caravan stond mijn jaarlijkse overlevingstocht in Plombiere op het programma. Ik reed deze super zware kermiskoers nu waarschijnlijk al 10 keer en nu ik daar al 3 jaar in de gemeente op de camping sta is het zowat een halve thuis koers geworden.

Ieder jaar is het hier voor mij overleven geblazen op de helling die we maar liefst 17 keer moeten overwinnen. Maar iedere keer kon ik mij wegsteken in het grote deelnemersveld die deze wedstrijd trekt.

Helaas verschenen dit jaar slechts 66 renners aan de start en zag het er dus niet al te goed uit voor mij. Van de eerste de beste snok in zo'n klein pelotonnetje zou alles uit elkaar liggen.

Maar ik had een beetje geluk. Al snel reden de beste 9 weg, waardoor de snelheid in het peloton direct wat lager lag. Ik houd verrassend goed stand, ook wanneer het peloton steeds maar meer uitgedund wordt naarmate het aantal passages.

Er rijden enkele ronden van het einde nog eens 7 man weg. Net na de laatste helling rijd ik op mijn sokken weg met 2 companen en kan zo toch weer meer dan tevreden 18de worden in een klimwedstrijd die mij absoluut niet ligt.