Koers 1.12 Ploegsteert

10 September 2014

Ploegsteert was mijn 3de koersdag op rij, ik wist dat het met mijn beperkte basis moeilijk zou worden.47 renners meldden zich aan de start voor de GP Frank Vandenbroucke. In het begin weerde ik me wel wat, maar de benen waren echt loom, en ik miste al zeker de explosiviteit om mij op de Rozenberg mee in de debatten te mengen.

Ik was dan ook niet mee in de ontsnapping, maar ik schrok toch toen mijn vader me toeriep dat er 17 man gaan vliegen was. Uit ervaring weet ik dat de koers in Ploegsteert op de grote en toch wel zware ronden nooit gedaan is. In tegenstelling tot gisteren in Hulste werd het tempo vandaag in het peloton wel redelijk gehouden. Vooraan dunde de kopgroep uit tot 12 renners en ook het peloton dunde stelselmatig uit tot nog een 14-tal.

Op 30km van de meet ben ik met 3 man in de aanval gegaan en het peloton zullen we na een staaltje hardrijden niet meer terug zien. We gaven echt alle 3 het volle pont, het was echt genieten. Zo werd ik 13de op 47 en terug met een heel goed gevoel in de beentjes.