Koers 1.12 Open Moorslede

19 August 2019

Gisteren kregen we geen criterium meer, maar een omloop van dikke 4km in Moorslede. Een van de zwaarste criteriums is daarmee een stuk minder lastig geworden. Nu gewoon wind tegen bergaf om dan vol met de wind mee 1 lange strook bergop te krijgen.

37 deelnemers meldden zich aan de start voor 30 prijzen. De eerste prijs van het jaar zit er voor mij misschien eens in. Ik durf het amper te zeggen. Zondag had ik na de 2u MTB race een 15km duurloop gedaan en die liet zich toch wat voelen.

In de 4 de ronde kom ik plotseling toch voorin en ga ik meteen in de aanval. Ik kan net niet aansluiten bij de eerste 3, maar wat later wordt ik bijgehaald door 2 renners met de latere winnaar. Ik moet mij dubbel plooien om maar te kunnen volgen. Toen ik begon onder mijn voeten te krijgen omdat ik echt geen enkele keer kon overnemen, lag ik er al snel af. Helaas was dit de definitieve ontsnapping, die later zou uitgroeien tot 12 man.

In het peloton kwam weinig uitdunning, dus ik zou verdorie nog een deftige finale moeten rijden voor mijn eerste prijsje. De laatste 2 ronden brak de finale compleet los en ik veel mee doen. Er zat meer in, maar uiteindelijk spurt ik mij 4de in een nog grote groep voor de 20ste plaats en word 24ste.

Er zit beterschap in. Ik begin content te worden van het gevoel. Zeker omdat ik nu toch serieuze trainingsarbeid begin te verzetten.

Dank aan Martine Verfaille voor de foto.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114