Koers 1.12 Maldegem

02 March 2014

Harde training.

Na Villers trok ik zondag ook mee het Vlaamse koersseizoen op gang in Maldegem. 114 renners meldden zich onder een zonnetje voor wat een helse koers zou worden. Er stond namelijk een heel strakke zijwind op een van de langste rechte stukken op het parcour.

Het duurde dan ook niet lang tot het peloton compleet in stukken vloog. Ik was voorin gestart maar ik was zeker niet fris en sterk genoeg om direct van in de start met de besten mee te gaan. Als een beginneling werd ik er genadeloos uit gewaaid en dat na nog geen kwartier koers.

Gelukkig vond ik snel wat kompanen die zin hadden om zo lang mogelijk door te gaan. Zo zijn we beginnen ronddraaien en raapten we de ene na de andere gelostte renner voorin op. Ondertussen dunde onze groep ook steeds uit. Na 2u hard ronddraaien, wat vooral voor mij 2u goed trainen was mochten we met 23 spurten voor de 19de plaats. Ik werd 28ste en behaalde zo mijn eerste prijsje. Ik ben zeker tevreden, het is de eerste keer in mijn wielerloopbaan dat ik 2 keer start in het openingsweekend en me ook 2 keer klasseer. Ik mis de snelheid door de gemiste trainingen, maar het harde werken deze winter heeft me toch een mooie basis opgeleverd.