Koers 1.12 Le Bizet

11 June 2014

De koers in Le Bizet leverde vooral waar ik op gerekend had nl een goede training. Het werd de 4de wedstrijddag op 5. Na de 3 wedstrijden in het pinksterweekend had ik op dinsdag nog een zwemtraining en een goede looptraining en ook op de ochtend van Le Bizet had ik nog een pittige zwemtraining. Alles in het teken van de 55,5 triathlon in Wanze die ik zondag op het programma heb staan.

Slechts 30 renners meldden zich aan de start onder een stralende zon en weinig wind in het immer gezellige Le Bizet, een verdoken Henegouws stadje op de Franse grens in het stukje Henegouwen ingekapseld door West-Vlaanderen. Ondanks de zware periode voelde ik me toch nog behoorlijk goed. Het lijkt erop dat mijn klierkoorts toch goed aan het genezen is. Ik mis natuurlijk wel nog de kracht, door de vele trainingsachterstand. Ik heb wel de conditie om vaak mee te springen, maar eenmaal ikzelf uit mijn pijp moet komen zit er niet veel dash op. En als er slechts 30 renners zijn, moet je wel eens vaker uit je pijp komen.

Het duurde tot over halfweg tot zich 13 renners afscheiden. Eigenlijk ongelukkig, niet eens op een moment dat het zo hard ging, maar gewoon door een aantal renners, vooral buitenlanders, die blijkbaar totaal geen zin hadden om te koersen. Ook in de achtervolging, tot grote frustratie van enkele Decock renners en mezelf met mijn ploegmaat Nico, die nog vol wilden rijden, bleven ze maar stokken in de wielen steken, door gaten te laten vallen en niet te willen overnemen. Het was niet van niet kunnen, maar van niet willen, waar ze ook geen enkele gene over hadden. Door die onnozelheden verbrokkelde ook ons peloton compleet alhoewel de snelheid absoluut niet zo hoog lag.

Na 2u50min zou ik spurten met een groep van 5 voor de 16de plaats en word zo 19de.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114