Koers 1.12 Lauwe

05 June 2022

Het beloofde een regendag te worden zondag. Hoewel ik behoorlijk kapot was na de MTB koers van zaterdag, leek het erop dat Pinksterweekend om te trainen niet veel soeps meer zou worden.

Waarom dan toch maar niet gaan koersen in Lauwe, dacht ik dan. Het is er trouwens een omloop die ik altijd graag reed.

In de opwarming voelde ik al snel dat de benen allesbehalve kapot waren. Door de hitte was ik fysiek wel diep in de reserves geweest, maar ik heb daar nooit echt de benen kunnen opblazen. Is dit de reden?

In het regenweer kan ik mij vrij goed voorin houden en verlies ik toch wat terrein haal ik die telkens weer in op de stroken bergop. Toch ben ik meestal niet goed genoeg of heb te weinig vertrouwen om mee te springen in de vele ontsnappingen.

Toch lukt het uiteindelijk op 3 ronden van het einde. Ik trek door aan de hellende aankomststrook en krijg een 4--tal man mee, waar we op 2 na het ganse deelenemersveld voor ons oprollen. Met een 19-tal zullen we spurten voor plaats 3. Ik spurt naar mijn doen super goed en word zo mooi 13de!

Ik denk dat het 4 of 5 jaar geleden is dat ik in een 1.12 wedstrijd nog eens prijs reed ( Top 20 ). Het was ook nog eens genieten om te kunnen meekoersen ipv constant de koers te moeten ondergaan. We zijn dus heel content.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114