Koers 1.12 Hulste

09 September 2014

Slechts 24 renners stonden aan de start op de zonovergoten markt in Hulste. Hulste is een koers die mij altijd heel goed ligt en met de goede benen van de voorbije wedstrijden in mijn achterhoofd was ik heel gemotiveerd.
Ik was heel attent maar uiteindelijk trok ik in de 2de ronde eerder toevallig helemaal alleen in de aanval. Jammer dat ik niemand meekreeg, maar ik had snel een heel grote voorsprong, dus ik had ook niet veel zin om te wachten. Bovendien is het altijd leuk meegenomen om een premietje op zak te kunnen steken. Ik zou uiteindelijk bijna 2 van de 14 ronden helemaal alleen voorop rijden.
Ik hield altijd een beetje reserve over om hopelijk te kunnen aanpikken met een reeds gevormde kopgroep, maar helaas, het peloton was nog helemaal samen toen ik terug werd gepakt.
Ik bleef weer attent, maar ik zat te ver op een lange binnenweg toen 10 man zich puur op de snelheid afscheurde. Ik was dus weer niet mee.
Toch waagde ik mij alleen in de achtervolging. Hoewel er vooraan serieus werd doorgetrokken kon ik blijkbaar toch nog nipt aansluiten om er daar dan ook direct weer af te schieten omdat er daar een 4-tal de rol moeten lossen. Wat was ik gefrustreerd om er zo sullig te moeten afschieten na zo een inspanning. Daarna kom ik terecht in een grote bron van frustratie. Enkele renners hebben absoluut geen zin om mee te rijden, maar als je dan weg probeerde te rijden zijn ze daar om dan weer volhardend de benen stil te houden. Uiteindelijk kwam het tot een spurt, die natuurlijk door de grootste slepers eerst werd gewonnen. Ik erger mij ongelooflijk aan die mentaliteit, maar ja. Ik zou 12de op 24 worden.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114