Koers 1.12 Heule

10 September 2017

Gisteren beleefde ik een heel frustrerende koers in Heule. Een wedstrijd waar ik meestal wel goed ben en ook graag goed ben, want daar is aan de kant toch altijd wel wat bekend volk aanwezig.

53 renners aan de start. Na een rondje inrijden, zijn de lopersbenen al snel weg en kan ik meedoen aan de koers. Het gaat al heel goed, maar al snel kom ik in een slecht schuitje te zitten. Een klein groepje rijdt weg en ik probeer de aansluiting te maken, maar dit lukt niet. Meteen het begin van een reeks 'Chas Patatten'. Net niet kunnen aansluiten, dan enkelen die wegspringen uit mijn wiel en wel kunnen aansluiten. Al de anderen in mijn wiel kunnen of willen niet meer en heel de boel ligt lam, tot we dan weer keihard beginnen te rijden tot net niet en er weer achter me wegspringen enz.

Op den duur zat ik daar nog met een 10-tal waar het echt huilen met de pet op was. Zelfs Russen en andere vreemde taal sprekenden. Hoe was ik daar in hemelsnaam verzeild geraakt? Gelukkig verstond de helft van die mannen mijn gevloek niet want ik was echt op en top ontgoocheld. Ik ben dan nog vol blijven doorrijden om mij af te reageren en blijkbaar haakten er dan toch nog enkele af en heb ik toch nog iets getraind. Ik stel me toch serieus vragen over de ingesteldheid bij sommige renners, het is echt triestig. Ik werd 34ste op 53.

Het voordeel was wel dat ik wat extra tijd had om er eentje te drinken op mijn pa zijn verjaardag.

Dank aan Pol 'Pomer' Demeyere voor de foto!