Koers 1.12 Deinze

30 July 2014

Na de ontgoochelende prestaties van de ploeg vorige week in Deinze, konden we vandaag herkansen. We hadden afgesproken dat we ons op zijn minst toch zouden proberen te tonen. Dat we niet met de renners zijn om de koers te maken of om zeker mee in de ontsnapping te zijn, dat begrijpt ook de ploegleiding.

97 renners zouden starten op een zonovergoten markt en met een grote publieke belangstelling. Het gaat direct heel snel, maar we zijn met enkelen heel attent voorin te vinden en ik ga ook enkele keren nadrukkelijk alleen in de aanval op de markt, wat me ook een premietje opleverde. Zou ik de ontsnapping missen, dan heeft KVC Deinze zich op zijn minst al getoond.

Ik blijk vandaag over een heel grote energievoorraad te beschikken. Ik leek maar niet in te tomen en bleef telkens mee aanvallen, waardoor ik op een uur van het einde uiteindelijk toch met de goede ontsnapping mee ben van 14. Er zaten geen sukkelaars bij en ik werd door die ervaren oude rotten beetje bij beetje de keel toegenepen. Ook de gedane inspanningen begonnen serieus hun sporen na te laten. Toch gaan we samen de laatste ronde in. Ik zou me nog eens smijten in de spurt, want ik had al door dat die bochtjes op de markt me goed lagen, maar zo ver is het nooit gekomen. Toen een eerste versnelling kwam halfweg die laatste ronde parkeerde ik direct met krampen in beide benen en was iedereen gaan vliegen. Ik kon enkel nog zorgen dat ik voor het peloton bleef en zo toch nog 14de werd. Ik ben toch blij dat ik nog eens een goede prestatie kon neerzetten na Deinze vorige week en de 2 mindere koersen in Izegem vorig weekend.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114