Koers 1.12 Deinze

23 July 2014

Gisteren was het eindelijk weer zo ver. Deinze kermis en de eerste van 2 thuiskoersen voor onze ploeg stond op het programma. Vorig jaar konden we er met onze bescheiden ploeg toch verrassen door iedere keer de finales mee te kunnen bepalen.

Ik had er naar uitgekeken. De conditie is de laatste weken echt in een steigende lijn en begon stilaan te hopen om misschien vorig jaar te evenaren en wie weet misschien verbeteren. Ondanks het late startuur was het nog 30°C toen we met 87 renners de start namen. De snelheid werd direct de hoogte ingetrokken en het was een spervuur aan ontsnappingspogingen. Ik heb het altijd wat moeilijk in de eerste ronden, maar ik moest direct alle registers opentrekken. Toch mis ik in de 2de ronde mijn aansluiting met de kopgroep.

Wat verder volgde was één lange bron van frustratie. In het peloton kwam geen enkele organisatie. Toch kon ik op een bepaald moment met een groep van 5 wegrijden. We kunnen tot op 25sec van de koplopers komen, maar toen er 8 bij ons kwamen aansluiten en het normaal een koud kunstje zou moeten zijn om die laatste kloof te dichten viel het compleet stil.

Toen we terug werden ingelopen gingen de frustraties gewoon verder. Iedereen was blijkbaar al bezig met de koers voor de 17de plaats. Uiteindelijk zouden er vooraan nog 6 renners afschieten en zouden we maar liefst 9 ronden voor het einde mogen spurten voor de 12de plaats. Ik moei me niet veel meer en eindig helemaal ontgoocheld 34ste. Soms is koers echt balen.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114