Koers 1.12 De Haan

18 April 2018

Na al het lopen en trainen is het moment eindelijk aangebroken om weer wat te gaan koersen. Vooraleer ik eind deze maand nog een laatste keer 4 dagen ga trainen aan de caravan, ga ik eerst nog een 3-tal koersjes rijden.

Gisteren was het de beurt aan De Haan. De zon was volop van de partij. Altijd veel volk en een leuke ambiance daar aan de zee op een mooie omloop, grotendeels langs de Koningklijke baan. Ideaal om weer snelheid op te doen. Ik wist dat de conditie wel vrij goed zou zijn en ik zou proberen wel eens iets meer te doen dan gewoon mee rijden.

In het begin viel dat toch wel wat tegen. Het ging snoeihard en de warmte woog toch wel serieus door. Na een paar keer goed doortrekken na de boxberg had ik al pijn aan mijn hoofd. Het eerste wedstrijduur hadden we dan ook ineens al 46,3km. In de 2de wedstrijdhelft kwam ik er helemaal door en kon ik eindelijk beginnen meekoersen. Ik sprong zo veel mogelijk mee en uiteindelijk konden we 2 ronden van het einde toch nog met een 24-tal wegrijden die zou spurten voor plaats 13. Ik moei me niet te veel met de debatten en word 36ste op 105.

Het doet deugd om na lange tijd nog eens voor het grote peloton te kunnen binnenkomen. Volgende afspraak zondag in Ardooie.

Dank aan Martine Verfaille voor de foto.