Kerstcorrida Izegem

21 December 2014

Mijn eerste barefoot wedstrijd.

Het was al een paar jaar geleden dat ik nog eens een loopwedstrijd heb gedaan. Maar het lopen blijft beteren en naar aanleiding van de kerstmarkt hier in Izegem keek ik er weer eens naar uit nog eens de draad weer op te pakken.

Omdat ik zowat al mijn trainingen blootvoets loop en tevens zo veel soepeler loop wou ik eens proberen om de wedstrijd ook op mijn blote voeten te lopen. In de duathlon en triathlon kan ik dat nooit doen, want daar is het verboden om blootvoets te lopen.

Ik was best wel nerveus, want ik werd door zowat iedereen aangewezen. Dit mocht dus niet fout lopen. Ik stelde me behoorlijk achteraan op en zou wel zien hoe het gaat. Maar achteraf had ik daar spijt van, want het ging super goed. Ondanks de training 's morgens en de vele trainingen de dagen voordien zat ik direct in een veel hoger tempo dan gedacht. Dit was veel sneller dan in de winterduathlons die ik deed de voorbije weken. Ik verloor zeker veel seconden door achteraan te starten en werd heel veel opgehouden. Na één lange inhaalrace zal ik 13de worden in 21min27 over 5,7km of net 16km/u en dat op een parcour met 3 bruggen en 6 keerpunten en een boel spekgladde trottoirs in de bochten. Ik ben dus zeer content over deze verdere positieve trend van mijn lopen.