Duatlon Pittem ( 5 - 20 - 2,5 )

10 July 2022

Voor Yannis stond na Poperinge in maart eindelijk nog eens een duatlon op het programma.

Het was een beetje afwachten waar hij stond met de conditie want we hadden niet echt geen tussentijdse testen.
Omdat ik zelf niet kan lopen, en we naar de pistetrainingen in Marke niet meer geweest zijn, waren de looptrainingen van Yannis meestal op ongeijkte omloopjes hier in de buurt op en rond Bellegem berg.

Bovendien werkt zo'n lange wedstrijdloze periode ook niet altijd even motiverend, waardoor trainen niet altijd even structureel verliep.

Het was opnieuw een wedstrijd meetellende voor het nationale circuit, dus we wisten meteen dat het niveau héél hoog zou zijn.

Yannis zet een dijk van een eerste run neer. Hij wisselt in een groep op plaats 15. Met een gemiddelde van 3m19/km over 5km op een toch niet zo gemakkelijke omloop overtrof hij toch alle verwachtingen. Maar hij was heel diep geweest. Wat op zich niet erg is, want in een drafting duatlon moet je nu eenmaal mee zijn.

Yannis moest direct aanklampen tussen de sterke ervaren beren. Bovendien stond er een hele strakke wind, Yannis ergste vijand.
Yannis komt helaas zijn loopinspanning niet te boven en is niet sterk genoeg om mee te gaan.

Hij tuimelt terug naar plaats 30.

In de 2de run schuift hij nog op tot plaats 28 en wordt zo eerste jeugdatleet.

Hijzelf was op het eerste moment niet echt tevreden, maar hij moet zeker tevreden zijn. De eerste run was supersterk. En in een drafting wedstrijd kan een half minuutje trager lopen ook nefast zijn. Dan zat hij ook helemaal alleen. En met zijn gestalte en leeftijd is het normaal dat hij nog geen vuist kan maken met de sterke fietsers. Daar kan hij nog enorm in versterken in de toekomst.

Uitslag Yannis: 

28ste op 120, 1ste jeugd A.
Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114