Duathlon Alpe d'Huez (Yannis)

19 July 2022

De wedstrijd startte om 15:00, op het warmste moment van de dag.
Daar stond ik dan. Met bijna 700 atleten stond ik aan de start te wachten op het startschot in de bloedhete zon.

Voor het eerste lopen had ik mij voorgenomen om mij rustig te houden, omdat het fietsen veel meer effect zou hebben op mijn wedstrijd dan het lopen.
Ik startte dus zeer rustig en werd in het begin van het lopen door een hele hoop mensen ingehaald.
Gelukkig heb ik mij niet beginnen opjagen door de andere atleten en bleef ik rustig mijn ding doen.
Het lopen was ook al meteen 6,5km waardoor ik naar het einde van het lopen nog een hoop mensen heb kunnen inhalen die al over hun toeren waren gegaan.
Ik wisselde rustig en startte ongeveer als 120ste Alpe d'Huez op te fietsen.

Meteen al in de start van het fietsen begon ik mensen in te halen.
Ik had zoals gepland kunnen starten op Alpe d'Huez met frisse benen en kon zo een groter verzet ronddraaien dan atleten rondom mij.
Ik begon meteen vlot omhoog te rijden en ik bleef steeds mensen inhalen. De vele supporters hielpen mij om door te blijven gaan.
In de 15km fietsen heb ik 2 bidons met sportdrank leeg gedronken en ook nog eens 2 bidons water over mij uitgegoten die ik aan de bevoorrading had kunnen aannemen.
Minder dan een km van het einde haalde ik de eerste in van de categorie 18-19 jaar. hij begon meteen te vloeken omdat hij dacht dat ik zijn eerste plek zou afpakken.
Op dat moment wisten we beiden nog niet dat we in een verschillende categorie zaten. We gingen bijna samen de wissel binnen.
Ik had een aantal seconden voorsprong waardoor ik als eerste de wissel buiten kwam.

Ik begon meteen aan een hoog tempo te lopen waarvan ik wist dat ik het wel een eindje ging kunnen volhouden.
De eerste 2km ging heel vlot tot ik aan een lang stuk weg kwam die redelijk steil bergop ging.
In die weg zaten drie haarspeldbochten en er stond niets van beplanting dus je zag mensen die ver voor je zaten en ook de mensen achter je.
Door de vele wind daarboven en de lastige asfalt baan kreeg ik het even moeilijk, maar gelukkig was het vanaf hier bijna enkel nog vlak of bergaf.
We liepen over een vliegveld heel steil naar beneden. Daar heb ik een beetje kunnen recupereren om dan het laatste relatieve vlakke stuk vlot af te kunnen maken.
Het was heel tof om eens op het einde door een hele gang van supporters naar de meet te gaan. In het laatste lopen bleef ik ongeveer op dezelfde plaats hangen

Ik eindigde op de 33ste plaats in het totaalklassement en werd eerste bij de categorie 16-17.
Ik was ook voor de eerste van de categorie 18-19 jaar.

Dit was een mooie beleving die ik nooit meer zal vergeten.

Uitslag Yannis: 

1ste 16-17, 33ste algemeen
Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114