Crossduo-athlon Spa

05 January 2019

Na de 3de plaats vorig jaar, werden we met het team opnieuw uitgenodigd naar deze originele crossduathlon. Dit is er eentje waar je met 2 de hele wedstrijd samen moet blijven. Door ziekte in de kerstvakantie zag ik er echt tegenop. Bovendien ben ik al de ganse tijd met rustige looptrainingen bezig, en nu was ik gekoppeld aan ons nieuw team lid Wim De Coene, die vorig jaar onderandere WK powerman in onze leeftijdscategorie werd. In de crossduathlons zijn we wat aan elkaar gewaagd, maar hij is vooral een heel sterk loper, daar waar ik de schade op de fiets dan weer altijd zoveel mogelijk moet goed maken. We wisten zelf al dat dit niet de ideale combi zou zijn en het was voor mij al een geruststelling om te horen dat Wim na Kasterlee nog niet veel getraind had. We zouden er een leuke kennismaking en team building van maken.

'Leuk' is natuurlijk wel relatief. 3 graden celcius en continue druilende regen. Het deed Wim al letterlijk bibberen van de angst, met de Kasterlee toestanden nog vers in zijn hoofd. Omdat ik mij herinner dat de laatste 8km MTB bergaf zijn adviseer ik toch om iets meer kledij aan te doen en we zouden er geen spijt van hebben.

Een 150-tam teams staan aan de start en wij kiezen resoluut voor de kopstart. Dit moet een premiere zijn in mijn duathlon carriere. Ik wou absoluut als eerste het modderige bos induiken na een 400-tal meter. Ik wist dat we daar zeker 30sec aanschuiven konden besparen. Ik had Wim verwittigd dat hij daarna het gashendel moest lossen, want ik zou daar serieus moeten van bekomen. Ik moet constant roepen dat Wim moet inhouden, want hij gaat de steile hellingen precies als een berggeit omhoog. Ik overstijg toch een beetje mezelf en we wisselen mooi in een 18de positie.

Eenmaal op de fiets ben ik in mijn sas en zijn de rollen omgekeerd. Ik probeer in de mate van het mogelijke zo veel mogelijk gang te maken voor Wim, maar de waterpassages in combinatie met de kou zorgen dat het vooral een overlevingstocht wordt tegen de kou. We kunnen mooi opschuiven naar de 5de plaats.

Na gesukkel om de schoenen en helm af te krijgen lopen we vrij eenzaam op de 5de plaats die we dan ook zonder al te veel moeite konden vasthouden. Het was een leuke manier om eens uit wintermodus te komen en eens mijn nieuwe ploegmaat beter te leren kennen.