Crossduatlon Hofstade (Nationale series) Yannis + Niki

20 February 2022

Zondag was dan eindelijk weer de eerste grote wedstrijd.
Het was allemaal nipt om na onze corona weer wat in vorm te geraken, maar we zijn blij er opnieuw bij te zijn.
Zeker nadat we Zeebrugge hebben moeten laten vallen kunnen we het ons niet permitteren om nog een wedstrijd te laten vallen.

Het was spannend, zeker omdat we voor het eerst in onze nieuwe clubkleuren zouden aantreden tussen het meer dan 200 deelnemers tellende deelnemersveld.

Het mooie parcours was op het laatste moment nog volledig omgetoverd tot een verzopen modderpartij.
Na een snelle start raak ikzelf al na 100m opgesloten in een modderpartij. Daarna kan ik constant opbouwen en al een stuk betere kilometertijden neerzetten tov vorige week. Met een gemiddelde van 14,5km/u kan ik als 113de wisselen. Yannis loopt met 17km/u de 33ste tijd.

Helaas verlies ik in de eerste kilometers massa's tijd door sukkelende atleten. Maar éénmaal ik in positie ben, blijf ik op mijn plaats hangen.
Ik probeer nog wat truken van de foor om mijn concurrent bij de veteranen Ken Yegenraam los te rijden, maar helaas. In de supergladde singletracks blijk ik toch ook niet al te best en voor de rest mis ik toch ook nog steeds de kracht door een gebrek aan training. Met een 40ste fietstijd moet ik tevreden zijn.
Yannis, die amper ervaring heeft in dergelijke parcours heeft het moeilijk om stand te houden en geen ongelukken te hebben. Met een 54ste tijd moet hij tevreden zijn en sinds lang kan ik nog eens zeggen dat ik een minuutje rapper was dan Yannis.

Omdat Yannis zich vooral had moeten inhouden om geen ongelukken tegen te komen, had hij zijn krachten nog niet kwijt geraakt. Hij zet nog een heel sterke 2de run neer (20ste tijd). Hij haalt nog 3 atleten in, waardoor hij nog op de valreep 1ste jeugd A wordt.

Ikzelf zet ook nog een heel sterke 2de run neer. Ik liep bijna even snel als in de eerste run. Een 67ste tijd tov 112de tijd in de eerste run is toch opmerkelijk.
Ik wordt nog 52ste en 5de 40+. Daarmee wordt mijn gevoelig bevestigd. Mijn uithouding is al terug redelijk ondanks de beperkte training, maar intensiteit blijft zo moeilijk.

Ons volgende doel is het BK in Retie op 13/03. Tussenin blijft het verder tunen aan onze loopsnelheid en pikken we hopelijk een 2-tal MTB wedstrijdjes mee om extra kracht en behendigheid op te doen.

Uitslag Yannis: 

39ste en 1ste jeugd A.
Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114