Crossduatlon de Panne 6 - 40 - 12 (Yannis + Niki)

06 December 2021

Zondag stond de 2de manche van nationale series crossduatlon op het programma.
Een beetje een speciale manche omdat hij met zijn lange afstanden wat de vreemde eend in de bijt is.

Er was wat commotie of dit wel OK was voor jeugd A atleten, zoals Yannis, maar voor Yannis is zo'n uitdaging net een extra motivatie.
Maar .... in een crossduatlon is er meer dan alleen maar de afstand. Er zijn ook nog eens de weersomstandigheden en die zouden in De Panne alweer echt niet mee zitten.
4°C en bakken regen.

Weinig deelnemers zakken af naar de Panne. Vanwege het tij was het reeds om 9u starten. Daardoor was geen tijd voor een parcoursverkenning. Iets wat achteraf noodzakelijk bleek.

In het kleine deelnemersveld ga ik behouden van start. Het niveau is niet breed, maar wel heel hoog. Ik loop bij de laatste 10, maar heb in het losse zand in de duinen wel goede benen. Ik zit in een goed ritme. Helaas komt na een 3-tal km een heleboel lopers terug gelopen. Bleek dat na de eerste 4 die na een begeleidende fietser reden, zowat iedereen rechtdoor gelopen was, bij een afslag. Slechts sporadisch was toch iemand afgeslagen.

Aangezien Yannis bij de eersten na die 4 was, zou hij in de eerste run van 6,5km maar liefst 2km te veel hebben gelopen. Voor mij was dat ongeveer 1km. En het ergste van al is dat 1 van mijn concurrenten in het klassement wel juist was gelopen. Ik was dus behoorlijk gefrustreerd, zeker omdat ik echt mijn zinnen op deze wedstrijd had gezet. Ik zou in de wissel als 3de laatste wisselen. Want al die reeds achter was, was dan wel weer goed gelopen.

Op de fiets kom ik ondanks de regen en de kou goed in mijn ritme. Ik probeer snel te rijden, zonder te forceren. Ik stond heel licht geblazen en in de modder in het Callemeynbos was ik echt in mijn nopjes. Ik schuif stilaan op om rond plaats 11 te wisselen samen met Yannis. Yannis was van zijn groepje met 4 in de laatste ronde moeten lossen door onderkoeling.

Het was met pijn in het hart dat ik Yannis moest achterlaten. Die kreeg zijn helm niet open, maar ik mocht niet helpen. In de laatste 12km duinenloop voel ik mij nog super. Ik zet dan ook een 13de looptijd neer, wat heel goed is voor mij. Ik finish ook op plaats 13. Voor wat die plaats waard is natuurlijk. Normaal moest ik 1ste 40+ zijn, maar nu strand ik op plaats 2. Het is toch een beetje bitter.

Yannis heeft heel wat tijd nodig om weer op temperatuur te komen maar finisht ook een 5-tal minuten later. Dit betekent dat het zonder mislopen spannend zou geweest zijn tussen ons.

Maar voor Yannis overheerst vooral het gevoel van te hebben gefinisht in zo'n epische wedstrijd.

Nu is het tijd om even een rustperiode in te lassen voor beiden.

We hervatten de competitie op 9/01 in Zeebrugge voor de 3de manche.

Uitslag Yannis: 

16de op 32
Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114