Crossduathlon Wuustwezel

07 December 2014

Fietsplezier in de Kempen

Zondag trok ik naar Wuustwezel in de Noorderkempen voor mijn favoriete multisportdiscipline, nl de crossduathlon. Hoewel ik op de snelle en wel heel specifiek Kempenomlopen zelden een mooie uitslag behaalde, kreeg ik wel waarvoor ik gekomen was en dat is veel bikeplezier.

Na 2 ronden van 2km lopen, voor meer dan de helft onverhard kregen we echt een pareltje van een fietsomloop voorgeschoteld. Een eindeloze aaneenschakeling van singletracks op en rond het plaatselijke motorcrossparcour met wat jumpjes, kombochtjes, enz. Alles waar wij West-Vlamingen alleen maar kunnen van dromen.

Om niet dezelfde fout te maken als in Geluwe, stelde ik me achteraan op in de start en ging behoedzaam van start voor 1 lange inhaal race. Tijdens het lopen loop ik een constant tempo van 15km/u en wissel waarschijnlijk zowat rond de 45ste plaats op 108 starters. Dat zou toch zeker een stuk sneller mogen zijn, maar dat is het tempo, waar ik blijkbaar op blokkeer. Mijn mecaniek wil niet rapper.

In tegenstelling tot in Geluwe beschikte ik op de fiets nu wel over superbenen. Inhalen was op de singletracks moeilijk, maar toch maakte ik een bijna perfect fietsnummer op het technische parcour. De clinic met Team Bikesensation van 2 weken geleden heeft me echt geen windeieren gelegd. Op de singletracks kon ik telkens de groepjes die ik ingehaald had afschudden iets wat ik vroeger zeker niet zou gekund hebben.

Ik ga als 21ste de wissel binnen en dat is ook de plaats die ik zal behalen 2km verder aan de aankomst. Het was een leuk dagje daar in de Kempen.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114