Crossduathlon Ruddervoorde

10 November 2019

Het lang weekend van 11 november stond vooral in het teken van trainen. Toch hebben we als lid van Duathlon vereniging Baliebrugge in Ruddervoorde en met ABM Marke 2 verplichte nummertjes op het programma. Zondag crossduathlon in Ruddervoorde en maandag veldloop in Marke.

Er waren heel weinig inschrijvingen voor de crossduathlon in Ruddervoorde, die nochthans een heel speciale uitdagende wedstrijd is op het parcour van de SP veldcross. Een parcour dat bezaaid is met de ene hindernis na de andere.

Wijzelf trokken met 3 naar de wedstrijd. Emma deed mee aan de powerkids en deed haar eerste ervaring op met competitie biken en leuke hindernissen. Ze heeft er sindsdien de mond van vol. Ze werd vlot eerste meisje en 3de bij de 6-11 jarigen, maar bij de powerkids is dat allemaal bijkomstig.

Daarna was Yannis aan de beurt, voor het eerst bij de aangesloten jeugd, in de jeugd B categorie, die voor 14-15 jarigen is. Hij is daarin dus nog eerstejaars.
Voor hen stond 2 keer een heel kort loopnummer op het programma van 600m, maar daartussen dienden ze 3 volledige ronden op het cyclocrossparcour te doen, met toch hindernissen die heel moeilijk te nemen zijn voor gastjes die amper hun fiets kunen dragen.

De ouders werden alvast getrakteerd op een heel attractieve wedstrijd die volledig te volgen was. Yannis nam zich voor om rustig te starten. Het zouden immers 3 zware fietsronden worden, waarin de luttele seconden die je kon winnen in het lopen al heel snel niets zouden voorstellen. Als 5de van 8 deelnemers begint Yannis aan het fietsonderdeel. De 5 jongeren van DVB wilden duidelijk hun ploegvoordeel laten uitspelen, maar in de 2de ronde sloeg Yannis toe. Terwijl de concurrentie zich wat vergallopeerd had, bouwde Yannis op de 2de plaats verder zijn voorsprong uit. De winnaar was buiten categorie voor Yannis. Yannis was heel tevreden met dit debuut in een officiƫle jeugdwedstrijd, maar vooral ook over hoe hij al de hindernissen overwon.

Bij ons maar een kleine 20 deelnemers en ik zag er echt tegenop. Ik ben absooluut niet fris en in deze wedstrijd moest je coonstant explosief zijn om de hindernissen te kunnen nemen. Een voordeel was wel dat ik door de jeugdwedstrijden al de ganse dag aanwezig was en toch al veel heb kunnen oefenen, waardoor ik toch al wel behoorlijk moeilijkere stroken goed onder de knie had.

Ook ikzelf start vrij rustig. 2,4km lopen aan net iets boven de 15km/u zonder diep gaan. Ik heb de laatste jaren slechtere momenten gekend. Ploegmaat Jan Goddaer loopt kort voor mij, net als Ward Vandermeiren. Ik zie dat ik technisch meer hindernissen neem dan hen. Ik haal snel Jan in en ik hoopte ook naar Ward te kunnen rijden, maar dit lukte niet. Het duurde ook te lang voor ik deftig mijn voorsprong op Jan kon uitdiepen. Daarvoor maakte ik net iets te veel zware fouten, waardoor ik zwaar onderuit ging en soms heel veel tijd ineens verloor.

Na 4 van de 5 ronden is mijn voorsprong dan uiteindelijk toch voldoende uitgediept, maar Ward is ondertussen toch gaan vliegen op plaats 4. Ondanks een miserabele 5de ronde kan ik toch vrij comfortabel de wedstrijd afwerken op een 5de plaats. Al bij al toch weer een mooie prestatie.

Vooral het was een leuke dag, met 7 van de ploeg. Een heel leuke wedstrijd ook om te volgen en om te doen. Het was een specialleke, maar we hadden weer een mooie dag met het ganse gezin.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114