Crossduathlon Geluwe

15 November 2014

3,5km lopen - 24km MTB - 3,5km lopen

Met een extra laagje wintervet was het gisteren weer de moment om me voor het eerst weer eens in gang te trekken tijdens de crossduathlon in Geluwe. Een wedstrijd waarbij ik mee aan de wieg stond en toch eigenlijk mijn favoriete wedstrijd. Het gebeurt niet veel meer, maar deze keer had ik toch wel wat wedstrijdstress. Na 10 jaar in de TTI kleuren zou ik daar voor het eerst in mijn nieuwe kleuren van Team Bikesensation verschijnen. Vele bekenden aan de start en alhoewel ik wist dat ik nog verre van in vorm was, wilde ik toch niet graag afgaan.

Qua looptrainingen heb ik nog niks van snelheid getraind. Dus dat was een groot vraagteken. Woensdag, na een eerste pistesessie, dacht ik dat op het zware parcour wel een dikke 15km/u halen mogelijk zou moeten zijn. Ik nam me voor niet te snel van stapel te lopen, zodat ik vooral mijn looptechniek goed kon houden en gedurende de 3 ronden kon opschuiven. Helaas zit ik in de start al snel in de 2de helft van het pak. Ik wil me niet te ver laten uitzakken, want op de zware boerewegel was inhalen moeilijk. Ik zat echt a bloc en dacht dat ik wel een heel slechte dag moest hebben, tot ik zag dat ik de eerste km al in 3m34 had. Pas toen had ik door dat de concurrentie blijkbaar heel goed was en dat ik ferm boven mijn toeren aan het draaien was. Puur gebrek aan wedstrijdervaring die ik dus begin te hebben. Met nog een km in 3m49 en 3m54 kan ik net standhouden en als 38ste beginnen biken. Ik haalde toch nog een gemiddelde van 16km/u, waarmee ik zeker tevreden ben, gezien mijn geschiedenis. Minder tevreden was ik met het feit dat ik al mijn kogels al verschoten had.

De 1ste ronde op de fiets probeer ik nog mijn traditionele inhaalbeweging in te zetten, maar ik word al snel geconfronteerd met een gebrek aan kracht door te weinig training en door het te snelle lopen zat ik er eigenlijk ook al snel compleet door. Gelukkig kon ik mij optrekken aan mijn koersmaat Ward Vandermeiren, in volle voorbereiding voor Kasterlee, om zo toch nog een deftig fietsnummer neer te zetten. Met 3 zouden we uiteindelijk op de 8ste plaats beginnen lopen.

Voor mij wordt het 2de looponderdeel een ware calvarietocht. Met een gemiddelde van 14,4km over de laatste 3,4km kom ik als 11de op 86 binnen. Het was weer een leuk sportnamiddagje en smaakt naar meer, zeker als de conditie straks wat beter wordt.

Dank aan Martine Verfaillie voor de foto!