Crossduathlon Ecaussine

17 November 2019

Vandaag trokken we naar Ecaussine voor een crossduathlon. Een gemeente gelegen aan de rand van Henegouwen en Waals - Brabant in de schaduw van het hellend vlak van Roncquieres.

Ik werd er vorig jaar 4de, en ik keek echt naar deze wedstrijd uit. Niet alleen omdat de vorm in steigende lijn is, maar ook omdat het qua parcour ook gewoon de leukste wedstrijd is. Het fietsen is bij momenten echt genieten voor wie van het betere MTB-werk houdt.

Met 95 deelnemers trekken Yannis en ikzelf ons in gang. Allez, ik trek mij in gang en Yannis schiet weg als een pijl uit een boog. 6 km lopen op en rond het kasteel domein van Ecaussine, met een lastige kasseihelling die 2 keer overwonnen dient te worden als voornaamste hindernis. Het duurt een dikke km vooraleer ik bij Yannis kan aansluiten. We lopen in 34ste positie. Ik verwacht Yannis terug op de steile klim, maar ik zie hem niet meer. Blijkbaar heeft hij een korte stop moeten houden om zijn veters te strikken. En dat in een duathlon. Beginnersfout, helaas.

In de 2de ronde haal ik nog een groep van 10 man in, waardoor ik als 24ste kan beginnen fietsen, Yannis volgt op 1 minuut.

Na een eerste technische strook waar ik weer tijd verlies door tragere fietsers, trek ik mij ingang naar het bos van Houssière, waar ik vorig jaar zelfs een Strava KOM kon pakken. Nu reed ik opnieuw hard, maar het was toch een stukje minder dan vorig jaar. In het bos van Houssière worden we op een waar MTB orgasme getrakteerd, waar je helaas ook goed bij de pinken moest zijn om steeds het juiste spoor, dat vaak bedekt lag onder een dik bladerdek, te kiezen. We hadden, in tegenstelling tot vorig jaar, die ene grote lus niet kunnen verkennen, waardoor ik enkele keren kort rechtsomkeer moest maken. Was het nu daardoor of niet, maar bij de terugkomst in Ecaussine hoor ik dat ik pas in 10de plaats zit. Ik had nochthans een goed gevoel, ik dacht goed te rijden, maar kon toch pas een 6de fietstijd neerzetten. Toch een ontgoocheling. De form is dus toch nog niet zo goed, reden te meer om verder te werken. Of....om misschien de naam van deze blog te veranderen naar tri-yannis.

Want 8 min later komt ook Yannis de wissel binnen. Ikzelf verlies nog 1 plaatsje in de afsluitende 3km en eindig 11de. Yannis loopt nagenoeg een zelfde looptijd en eindigt 22ste. Wat een wedstrijd van die kerel. Hiermee wordt hij als 14 jarige, eerste bij de -18 jarigen.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114