Crossduathlon de la Houssiere

05 November 2017

De plannen voor deze winter heb ik serieus moeten omgooien. Door een loopblessure kan ik niet de lange crossduathlons doen, waarin ik eigenlijk wou schitteren dit najaar. In plaats daarvan heb ik gedaan zoals ieder wielrenner en na de laatste koers mijn fiets aan de haak gehangen en een 10 daagse pauze ingelast. Nu ben ik een 3-tal weken met een rustige trainingsopbouw begonnen.

Toch kietelde het serieus om na 4 wedstrijdloze weken terug aan competitie te doen. Trainen gaat mij al gauw vervelen. Maar ook zou het voor het eerst zijn dat ik samen met mijn zoon aan de start zou staan van een wedstrijd, die zou de promo afstand doen, die samen met ons zou starten. En natuurlijk stond ik ook te popelen om mijn nieuwe Scalpel te testen. Voor het eerst zou ik wedstrijd rijden met een volgeveerde fiets.

De opwarming was niet ideaal verlopen. Per ongeluk had ik met Yannis het volledige fietsparcour verkend en dat was nogal lang uitgelopen, waardoor mijn loopvoorbereiding heel miniem was. In de start had ik het dan ook wel wat kwaad. Ik had sowieso al in weken geen snelheid meer getraind of zelfs iets anders van intensiteit getraind, waardoor ik echt onmiddellijk liep af te zien. Het vreemde was dat hoe slecht ik me ook voelde ik toch wat op mijn plaats zat, niet afgeven dus.

Als 17de kan ik na 4km trailrun wisselen, maar ik moet direct alle registers open trekken om David Tournant te kunnen volgen. Mijn te kloppen concurrent voor het veteranen klassement. Ik moet heel diep gaan en opnieuw zie ik af gelijk de beesten. Bij het ingaan van de 2de en laatste ronde moet ik hem op een goedlopende klim zelfs laten rijden. Gelukkig kan ik daarna teren op de voordelen van mijn fully om hem terug bij te halen. Hij blijft keihard tempo maken en we zouden beiden samen wisselen op plaats 4 en spurten voor de veteranen winst. Tim Vijverman op plaats 3 was toen net buiten het vizier.

Op het hoogste punt lijkt David me definitief voorbij te steken, maar blijkbaar kon ik bergaf toch veel beter uit de voeten dan hem en had ik ineens een redelijk gat, waardoor ikzelf toch naar plaats 4 kon spurten. Zo kan ik toch tevreden zijn van deze onverwachts goede wedstrijd. Hopelijk kan ik nu vanaf deze conditie gestaag verder bouwen. Voor de Scalpel in winterrust mag heeft hij de komende 2 weekends nog eerst de crossduathlons van Malonne en Bas-Oha af te werken. Hopelijk telkens nog een beetje beter.

Yannis amuseerde zich enorm in de wedstrijd over 4km-10km-0,5km en werd zelfs 2de overall in de promo.

Het ziet er naar uit dat we misschien vaker samen in het strijdtoneel te zien zullen zijn.