Criterium Oekene

15 September 2017

In Oekene had ik eindelijk sinds veel te lang nog eens de eer om mee te zijn in de kopgroep. 39 renners meldden zich aan de inschrijvingstafel. De inspanningen van in Westkerke lieten zich direct voelen. Ook heb ik 's morgens op looptraining waarschijnlijk een blessure opgelopen aan mijn voet ter hoogte van de middenvoetsbeentjes en de teenstrekkers. Laat dit nu net de plaats zijn waar je op de pedalen duwt. Dus ook dat was een beetje pijnlijk.

Na 2 van 35 ronden zoeken achter de juiste benen kan ik me nog net op tijd lanceren en ben ik warempel mee met een kopgroep van 11. Met uitzondering van de eerste premiespurten werd er constant keihard rond gedraaid. Helaas bleef de voorsprong altijd tussen de 20 en 35sec. Heel frustrerend! We reden maar liefst 28 ronden aan 46km/u en toch konden we die voorsprong niet uitdiepen. Toen er op een ronde of 5 van het einde, het er een 6-tal welletjes vonden en er alleen vandoor gingen werden we nog direct opgeslorpt door een achtervolgend 10-tal. Daar gaat alweer mijn droom van die top 10 plaats. Dedjuu.

Het blijft keihard gaan en nog heel even ziet het er uit dat we de eerste 6 nog zullen pakken, maar uiteindelijk zouden we toch spurten voor plaats 7 tot 18. Ik werd 16de. Toch wel een beetje ontgoocheld, maar toch blij dat ik kan blijven bevestigen in die top 20.

Hopelijk valt de blessure aan mijn voet mee, maar ik vrees er voor. Voor mij zijn oktober en november heel belangrijke maanden, het zou jammer zijn moest ik de plannen, waar ik al het ganse jaar naar uitkijk, moet opbergen. Maar die voetblessures dat is nu eenmaal iets waar ik ondertussen van besef dat ik er waarschijnlijk voor altijd zal moeten mee omgaan. Iedere keer dat ik mijn lopen een niveau hoger wil tillen is er altijd wel iets in die voet die tegenwerkt.

Dank aan Martine Verfaille voor de foto!