Criterium Gits

16 September 2014

Meer van dat, aub!

33 renners aan de start van het zonnige avondcriterium in Gits. Een criterium dat met zijn kasseien en de kleine omloop van slecht 1km, bij de lastiger wedstrijden hoort. Er zijn weinig koersen deze week, dus zat er niet veel anders op dan amper 2 dagen na de triathlon in Soumagne opnieuw de beentjes te gaan geselen daar in Gits.

Ik heb goed kunnen recupereren de voorbije 2 dagen en zelfs eens gaan losfietsen en het gevoel zat meteen behoorlijk goed. Ik kon op economie vele ronden meedraaien achterin het peloton, maar kon evengoed reageren als het menens werd.

In de laatste 20 van 60 ronden slaag ik er eindelijk in om met 4 man voorop te rijden. De voorsprong blijft altijd heel miniem, mede door de premiespurten. Meermaals worden we nipt ingelopen, maar ga ik direct weer aan de haal. De snelheid blijft hoog en ik weet eigenlijk niet meer hoe de situatie zit. Het is constant wegrijden en enkelen die aansluiten, enz. Alleen hoor ik de speaker de ganse tijd toch nog een deel van het peloton op een 10-tal seconden achterstand afroepen.

Uiteindelijk zouden we, naar ik kan lezen in de uitslag, met 10 spurten voor de zege. Ik werd 4de met een beetje een wrang gevoel. Ik ben te laat op gang getrokken, waardoor er zeker meer in zat. Het was om de een of andere reden naar mijn gevoel een trage spurt. Ik moet echt meer in mezelf geloven en sneller eens vol durven door gaan. Ik ben toch tevreden dat ik na een hele reeks top 15 plaatsen ik eindelijk met die benen nog eens een schone uitslag heb. Geef mij maar meer van dat.