Criterium 1.18 open Boezinge

23 July 2018

Vandaag de 3de dag op rij koers en de temperaturen blijven maar de hoogte in gaan. Nadat ik deze morgen in het loslopen al een gevecht leverde tegen de warmte zag ik er nu toch wel tegen op.

44 renners aan de start en direct gaan er enkelen aan de haal die we niet meer zouden terug zien. Even ga ik in de tegenaanval en kan ik aansluiten bij een groep van 3, die om de een of andere reden plots niet meer doorrijd. Ik heb me helemaal kapot gereden en met deze hitte zou ik deze inspanning nooit meer te boven komen. Integendeel, ik verzeil plots achteraan, waar regelmatig gaten vallen en moet enkele keren rijden op leven en dood om er niet af te liggen. De wedstrijd is dan nog maar voor een kwart bezig.

Voor de rest zit ik mij nog gewoon af te vragen, wat ik daar zit te doen. Ik kan geen pap meer zeggen en die hitte is echt niet meer gezond. We mogen spurten met het peloton voor plaats 15 en ik laat begaan. Ik word 34ste op 44. Bij deze zal ik mijn 4 daagse avontuur voor bekeken houden. Nog een dag in deze hitte gaan koersen heeft echt geen zin. Ik voel dat de conditie goed is en we zullen ons nu proberen zo goed mogelijk te houden tot de AinTriMan volgende week in de Franse Jura.