Beachrace Koksijde

27 November 2016

Uit sympathie voor zowel mijn sponsor, die veel belang hecht aan de beachraces en de organisatoren die ik ook een warm hart toe draag, trok ik zondag met een stel manke poten naar de beach race in Koksijde. Een wedstrijd die aangekondigd wordt als de zwaarste door zijn vele strandafgangen. Die beachraces doe ik eigenlijk wel graag en het is altijd leuk omdat we toch altijd bijna allemaal van het team paraat zijn.

De start werd gegeven met een loopstart in het mulle zand. Helaas gaat het daar al helemaal verkeerd voor mij. Ik was nu ook niet top gemotiveerd en stond dus ook niet voorin om te starten. Kort nadat ik op de fiets spring komt er een renner ten val, waarover ik ook struikel en iedereen blijft ook maar verder over mij struikelen.

Moraal van het verhaal, ik kan helemaal achterin vertrekken. Eigenlijk best wel leuk als je start zonder ambitie. Gelukkig is de start tegen wind en ik kan constant inhalen. Helaas komt er een scheur en een 100-tal renners zie ik voor mij uit vechten om vooraan het strand af te rijden. Ik kan er nog nipt helemaal alleen naar toe rijden, maar moet ineens heel diep gaan. Daarna kom ik tot de conclusie dat we daar door een trechter moeten en iedereen minutenlang stil staat.

Ontgoocheld moet ik toekijken wanneer ik terug op het strand kom dat er al lang geen kopgroep meer zichtbaar is. Het is nu met wind en de ene strandafgang na de andere volgt zich op. Het rijden door los zand gaat me blijkbaar heel goed af. Ik haal stilaan allemaal bekend volk in en tegen de terugweg zit ik in een goed groepje om tegen de wind te beuken. Ook in de 2de ronde herhaalt dit verhaal zich, waardoor ik uiteindelijk zonder al te veel te hebben moeten forceren kan aftikken op de 49ste plaats.

Revanche volgende week in Bredene.

Bedankt aan Christine Laplasse voor de foto.