Beachrace De Panne

30 November 2014

Constante inhaalrace

Na meer dan 10 jaar onderbreking stond ik nog eens aan de start van een beachrace. Ik had er een beetje mijn zinnen beginnen op zetten door mijn nieuwe team, waar alles iets meer rond MTB zal draaien.
Na Geluwe had ik op training al constant het gevoel dat mijn lichaam precies was wakker geschud en dat alles net veel vlotter ging. Jammergenoeg sukkelde ik de laatste week, net zoals zoveel mensen rond mij, met een beetje een verkoudheid. Daarom trok ik met weinig ambities naar De Panne.

Ik verkoos een ruime opwarming en een beetje parcourverkenning en gewoonwording op het strand in plaats van mij vroeg in mijn startbox te gaan opstellen. Een 100-tal renners stonden in de eerste startbox en ik moest samen met enkele 100-en in de 2de staan, waar ik helemaal achterin stond. De start ging naar mijn gevoel heel langzaam en zonder mij te moeten forceren kon ik op het brede strand richting Bray-Dune massa's renners inhalen. Toen ik éénmaal dacht in de kop van de wedstrijd te zitten kreeg ik wel een mentale opdoffer om te zien dat er verder in de mist zeker nog een peloton van een 100-tal renners reed. Voor de rest van de wedstrijd was het dus constant renners oprapen die voorin waren gelost. Ik had echt heel goede benen en voelde mij bij ieder groepje als één van de beteren. Uiteindelijk zou ik als 57ste aankomen, na een goede wedstrijd, maar ik besef dat er veel meer in zat, met een betere startpositie. Maar het was vooral fun, en daarvoor deden we het.