B-cross Beernem

26 December 2014

Omdat ik die dag toch in Beernem moest zijn, had ik deze heel technische cross, die tevens mijn eerste dit seizoen was, nog eens op mijn agenda geplaatst. Ik verwachte er niks van, want voor mij is die cross veel te moeilijk en ik zou ook geen risico's nemen.

Als laatste wagonnetje van het lange lint duik ik de moeilijkste strook in langs het kanaal en daar geraak ik al snel met mijn veel te slap geblazen tubeless banden vast in een spoor, waardoor mijn voorband een zogenaamde burp maakt. Een hele plets lucht eruit in een keer dus. Toch haal ik nog een deelnemer in, maar gedurende de 2de ronde is al snel duidelijk dat ik nu bij de minste bult nog meer druk verlies, daardoor moest ik er uiteindelijk in de 3de ronde volledig de brui aan geven.

Nogmaals besefte ik maar mijn geluk dat ik nu weer kan lopen en hier een daar eens een winterduathlon kan meepiken om wat competitieritme op te doen, want dat cyclocrossen is toch echt niks voor mij.

Bedankt Martine Verfaille voor de foto.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114