55,5 Triatlon Wanze

15 June 2014

Zondag had ik een eerste klein doel waar ik naar toe had gewerkt in de mate van het mogelijke. Met de klierkoorts en de revalidatie aan mijn enkel die een jaar na operatie ook niet altijd van een leien dakje loopt was het vooral behelpen. Gelukkig kon ik de laatste paar weken zowel in de koers als mijn andere sporten redelijk wat progressie maken.

Ik had deze wedstrijd aangestipt omdat hij echt op mijn maat gemaakt was. 500m zwemmen, 50km fietsen op een selectief parcour en dan nog eens 5km lopen. Die 5km lopen zou ik sowieso wel aankunnen, desnoods zelfs zonder training en het zwemonderdeel op zich is kort genoeg om niet al te veel tijd te verliezen.

135 deelnemers zouden de start nemen in de Maas ter hoogte van het dorpje Bas-Oha. Na een naar mijn doen sterk zwemnummer, dat zeker meer dan 600m was, kwam ik als 17de aan land. Dan kon ik aan mijn nummer beginnen. De omloop die we 3 keer moesten doen, bestond uit een stuk van 8km vlakke weg met licht wind voordeel. Daarna een steil hellingetje van 18%, gevolgd door een paar km uitloper tegen wind, waar het soms op het allerkleinste verzetje te doen was. Daarna was het een lange bijtrapafdaling tegen wind. Na een winter watertanden naar mijn gloednieuwe Cannondale Slice RS, keek ik hier natuurlijk het meest naar uit.

Ik haal heel snel in, maar eenmaal ik binnen de top 5 kom zie ik dat ik moeilijk een groot gat kan slaan die ik uiteindelijk in het lopen zal nodig hebben. Op de steile helling, die mij echt niet lag, konden mijn concurrenten zelfs telkens wat afstand terugnemen. In de 2de ronde kan ik ook nog mijn enige concurrent op de 2de plaats Francois Reding afschudden in de technische stukken van de afdaling en het vlakke stuk. Ik zit duidelijk veel aerodynamischer op mijn nieuwe fiets en dat liet zich vooral voelen op de snelle stukken.

Bij het begin van de laatste keer steile klim kom ik zelfs aan de leiding. Maar nog tijdens die klim wordt ik nog voorbijgereden door Reding, die heel duidelijk heel goed had ingedeeld en mij in de laatste ronde nog een dikke halve minuut aan mijn broek zou lappen.

Ik wissel als 2de maar plaats 3 en 4 lagen kort achter mij en het bleken stuk voor stuk heel goede lopers. Ik start redelijk behouden omdat ik totaal niet wist wat ik zou aankunnen. Ik had ook al alles gegeven op de fiets. Ik had gehoopt op een tijd van rond de 22min. Ik vertrek mijn eerste 2 km in 4m08, maar had nooit echt het gevoel dat ik dat zou kunnen volhouden. Maar wonderbaarlijk liep ik de volgende kilometers in 3m55. Iets waar ik toch wel supertevreden mee ben. Helaas moet ik nog iemand laten voorgaan en arriveer ik 5de.

Ik ben heel content van mijn prestatie en dat ik dit al voor elkaar krijg zo kort na mijn klierkoorts. Ik vind het ook al een prestatie op zich om met een vastgezette enkel toch al 5km te kunnen lopen aan bijna 15km/u. De revalidatie loopt traag en moeizaam, maar dit is toch al veel beter dan het was. En het kan alleen maar beteren. Nu zullen we eens kijken welke nieuwe uitdaging we er nu nog eens zullen uitpikken.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114