1/4 triathlon ND Viersel

31 August 2014

Gisteren trok ik voor het eerst sinds lange tijd nog eens naar een kwart triatlon in Viersel. Alhoewel het een niet-stayer wedstrijd was, wist ik dat ik toch als fietser niet zo goed aan mijn trekken zou komen. Er moest 1500m gezwommen worden en het fietsparcour was supervlak. Ik keek er vooral eens naar uit, wat ik zou waard zijn op de afsluitende 10km loop.

In het zwemmen laat ik mij compleet verrassen bij de start. Ik zit helemaal ingesloten en moet zelfs sommige keren gewoon stoppen met zwemmen. Na een paar 100m kom ik eindelijk op tempo en zwem van het ene groepje naar het andere, wat wel een leuk gevoel heeft. Na het keerpunt doe ik nog een spurt naar een ruime voorliggende groep, maar ik kan de aansluiting niet maken, waardoor ik de 2de helft helemaal alleen moet afwerken. Als 46ste kom ik in een kleine 25min, een beetje ontgoocheld aan wal.

In het fietsen haal ik geleidelijk aan wat fietsers in, maar ook niet spectaculair. Uiteindelijk zou blijken dat ik slechts de 15de fietstijd zal neerzetten. Iets waar ik eigenlijk niet van schrik, want ik voel het al veel langer dan vandaag dat ik het ganse seizoen moet doorspartelen met minder kracht in mijn benen. In de koers kan ik mij nog verweren met mijn conditie, maar in het vlak constant stoempen liegen de cijfers niet. De gemiste trainingsmaanden door mijn klierkoorts laten zich zowel in fiets en zwemkracht serieus voelen. Het zal een goede winter vergen om volgend jaar weer op een beter niveau te kunnen presteren.In het lopen had ik het aanvankelijk moeilijk om in mijn tempo te komen. Ik vertrok als 24ste en kan 40min14sec later aftikken als 28ste. Ik ben dus heel tevreden van mijn looptijd, die weliswaar nog een 4-tal minuten trager is, dan in mijn betere jaren. Maar ik loop nu toch al hetzelfde tempo op 10km dat ik 2,5 maand geleden liep op 5km.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114