Columns

Af en toe heb ik de drang om mijn eigenzinnige blik te werpen op wat gebeurt rondom mij.
Ik hou van schrijven, dus schrijf ik bij een vlaag van inspiratie of ergernis hier graag mijn hersenspinsels neer.

Veel leesplezier!

Open brief aan WBV

Beste WBV,

Ik schrijf deze brief omdat ik boos ben.

Ook duatleten zijn van ijzer

Deze column verscheen in de krant van West-Vlaanderen van 12/03 naar aanleiding van de start van het West-Vlaamse duatlon circuit.

Ook duatleten zijn van ijzer.

Het wielerseizoen is nu reeds enkele weken ver en stilaan maken de West-Vlaamse duatleten zich ook klaar voor hun eerste wedstrijden. Het was er al aan te zien op enkele stratenlopen, die soms zelfs gedomineerd werden door een duatleet. Ook in het wielerpeloton liet zich hier en daar al een atleet opmerken.

Sombere toekomst?

Deze column verscheen in de Krant van West-Vlaanderen van 19 februari 2015.

Sombere toekomst?

Komend weekend wordt ook in West-Vlaanderen het wegseizoen terug op gang geschoten met de verschillende clubkampioenschappen. Hoewel er in de provincie West-Vlaanderen met Haringe en Slypskapelle in maart twee nieuwe wedstrijden op de kalender bijkomen, blijf ik door enkele recente krantenberichten en wijzigingen bij de wielerbond, de toekomst van het regionale wielrennen somber inzien.

Ode aan de crossduatlon

Al vanaf mijn overstap uit het ultralopen naar de triatlon, ondertussen al zo'n 15 jaar geleden vond ik al snel het meeste plezier in de crossduatlons. Een sport die toen in de hoogdagen van onderandere Filip Meirhaege, wijlen Benny Vansteelant en wijlen Frank Vandenbroucke heel veel aanzien kende hier in West-Vlaanderen. Over menige West-Vlaamse akker en drassige rivieroever werden heroïsche duels uitgevochten voor de camera's van de regionale TV's en een massa toeschouwers.

Super Calleeuw

Deze column verscheen in de Krant van West-Vlaanderen op 4/07.

Tijdrijders gezocht!

Deze column verscheen vorige week in de KW naar aanleiding van het PK tijdrijden.

Tijdrijders gezocht!

Wintergevolgen

Deze column verscheen op 21/03 in de Krant van West-Vlaanderen.

Normaal had ik het in deze column willen hebben over het grote niveauverschil tussen de renners en de harde omstandigheden waar de renners in de vroege voorjaarswedstrijden mee moeten kampen, maar deze plannen zijn als sneeuw voor de zon gesmolten.

Prestige

Dit is mijn eerste column die verscheen op 21/02 in de Krant van West-Vlaanderen naar aanleiding van de clubkampioenschappen.

Dit weekend is het weer zover. Dé clubkampioenschappen, een week voor de echte start van het seizoen. Met de geur van massageolie, hamburgers en stokvis komt de Vlaamse kermis, verspreid over de provincie, weer op gang. Voor de renners de kans om een eerste balans op te maken, voor de ploegleiders het moment om hun aanwinsten aan het werk te zien.

Ongepast boe-geroep.

Zondag heb ik echt genoten van het WK veldrijden in Hoogerheide. Volgens mij bestaat er op tv geen mooiere topsport. Een volledig uur lang was de spanning te snijden. Een uur lang bestreden de twee toppers, die blijkbaar samen net op die dag één van hun beste wedstrijden ooit neerzetten, elkaar zij aan zij. Als je dan al eens dacht dat de ontknoping er eindelijk kwam, werd die weer door een foutje te niet gedaan. Van hoeveel sportwedstrijden kunnen we dat zeggen?

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114